Lösvirkeshus

Vi skapar unika kvalitetshem, helt anpassade efter dina önskemål. Oavsett om du vill att vi justerar befintliga planer eller skapar nya ritningar. Vårt mål är att skräddarsy ditt perfekta hem!

Traditionellt hantverk för moderna hem

Planka för planka

Vi bygger lösvirkeshus. Det betyder att vi bygger på traditionellt vis, en planka i taget. Lösvirkeshus byggs direkt på den egna tomten och aldrig i fabrik. Sedan 2001 har vi byggt cirka 450 hus. Var och ett är helt unikt eftersom vi inte använder moduler eller byggsatser. Utformningen gör vi tillsammans, du kan komma med en arkitektritning, en skiss eller bara en dröm. Hos oss får du stora valmöjligheter, ett personligt hus av hög kvalitet och en trygg byggprocess.

Ritat efter dina behov

Lösvirke ger dig möjlighet att ändra planritning och utseende tills huset är perfekt för dig. Det beror på att vi inte är låsta av prefabricerade moduler.

Ändra även efter byggstart

Ibland upptäcker man saker efter vägen. Lösvirke gör att vissa ändringar kan genomföras även efter att vi börjat bygga.

Kostnadseffektivt boende

Tack vare effektiva byggmetoder håller vi hög kvalitet utan onödigt hög kostnad. Med en tydlig offert vet du vad du har att förhålla dig till.

Vad kostar ett lösvirkeshus?

Priset på ditt lösvirkeshus beror på dina specifika önskemål och byggets omfattning. Vi lämnar offert med fast kostnad på utförandet och ser till att ditt drömhus blir till verklighet inom en rimlig kostnad.

Vill du ändra något efter byggstart? Inga problem. Vi är här för att se till att ditt hem speglar dina önskemål, även om de förändras under resans gång. Om det finns några förändringar i kostnad kommer vi att arbeta med dig för att hitta den bästa lösningen inom din budget.

Anpassa planlösning och ytskikt

Till skillnad från prefabricerade hus erbjuder ett lösvirkeshus flexibilitet och personlig anpassning. Du är inte begränsad till likformiga planlösningar eller standardiserade designval. Istället har du möjlighet att påverka varje liten detalj av ditt hem.

Allt från rumsindelning till val av material och placering. Vi kan hjälpa dig att rita huset efter dina önskemål och förutsättningar. Så att du får ett hus som är funktionellt och ekonomiskt.

Miljövänligt och energieffektivt

Lösvirkeshus är en investering i kvalitet. När du väljer ett hem från Lyckebohus väljer du också miljövänliga material och byggmetoder. Resultatet blir ett energieffektivt hem som minskar dina löpande kostnader och krav på underhåll. Ett långsiktigt och hållbart val för framtiden.

Råd för dig som funderar på att bygga ett lösvirkeshus i trä

Prefabricerat eller skräddarsytt och platsbyggt med klassiskt hantverk? Att bygga eget är ett spännande projekt som många drömmer om och det finns många husleverantörer och ännu fler husmodeller att välja bland. Du behöver inte ha en byggklar villatomt för att börja planera, vi skissar gärna på drömhuset tillsammans med dig. Här kommer ett par tips på vägen.

Att planera ditt husprojekt

Vare sig du drömmer stort eller smått är det du som ska älska ditt nya hus. Utgå från dina förutsättningar och ingen annans, vad har du för behov och vad längtar du efter? Vi är din personliga projektledare och är med dig hela vägen.

Hitta läget

Location, location, location! Det enda du inte kan ändra är utsikten så välj din tomt noga. Lösvirke är det bästa valet för ett  hus som både ska ge en trygg grund med lång livslängd och kunna anpassas efter tomten.

Från komplicerat till enkelt

Välj totalentrepenad och nyckelfärdigt om du inte har stor erfarenhet och intresse för projektledning. Huset platsbyggs av lokala snickare och du kan följa hela bygget på nära håll. Slutbesiktning bokas redan vid kontraktsskrivning.

Läs mer om byggprocessens steg för steg

“Det är lite roligare att bygga på plats och lättare att göra som man vill, det ger ett mer personligt hus”

– Jimmy och Filippa i Lidköping

Kontakta oss oavsett var du är i byggprocessen.

Från idé till spadtag – Vi hjälper till med allt från ritning, till budgetkalkyl och vägledning. Så att ditt framtida hem blir både fantastiskt och ekonomiskt.

Fyll i vårt formulär eller chatta med oss så utgår vi från hur dina tankar går just nu.