Bygga hus i Lidköping

Välkommen till grannskapet

Lidköping är orten där Lyckebohus såg dagens ljus och vår favoritplats på jorden. Ett bra val alltså!

Det är inte bara vi som gillar livet här, 2022 utsågs Lidköping till Årets superkommun med en förstaplats i gruppen ”Mindre städer/tätorter och landsbygdskommuner”.

Med så goda förutsättningar är det ingen överraskning att Lidköping växer, flera nya bostadsområden är under utveckling. Hos Lidköpings kommun kan du ställa dig i tomtkö, läsa om bygglovsprocessen och spana in områden för nya bostäder som Vinninga trädgårdsby och Filsbäck Östra och Västra.

Lidköping ligger otroligt vackert invid Vänern och med den lilla stadens charm och korta avstånd. Samtidigt har du både stora och små orter nära till hands och pendlar enkelt till både Trollhättan och Vänersborg, Skövde och Mariestad.

Hela regionen är i en expansiv och spännande period och Lidköping ligger mycket bra till för dig som söker både arbetstillfällen och natursköna omgivningar.

Matrum med funktion och bekvämlighet

Råd för dig som funderar på att bygga hus i trä

Enplansvilla, trendigt ladhus i vinkel eller tvåplansvilla i New England-stil? Prefabricerat eller skräddarsytt och platsbyggt med klassiskt hantverk? Att bygga eget är ett spännande projekt som många drömmer om och det finns många husleverantörer och ännu fler husmodeller att välja bland. Här kommer ett par tips på vägen:

  • Vare sig du drömmer stort eller smått är det du som ska älska ditt nya hus. Utgå från dina förutsättningar och ingen annans, vad har du för behov och vad längtar du efter?
  • Location, location, location! Det enda du inte kan ändra är utsikten så välj din tomt noga.
  • Lösvirke är det bästa valet för ett hus som både ska ge en trygg grund med lång livslängd och kunna anpassa sig efter sin ägare.
  • Välj totalentrepenad och nyckelfärdigt om du inte har stor erfarenhet och stort intresse för projektledning.

Eftersom våra lösvirkeshus byggs direkt på din tomt, en bräda i taget, kan vi vara lyhörda för den stora resa som ett husbygge är och göra ändringar i ritningen på plats. Sprunget ur Blomkvists Bygg har vi på Lyckebohus lång erfarenhet som hustillverkare i Lidköping och kan vår bransch utan och innan. Vi bygger platsbyggda småhus i lösvirke, nyckelfärdigt och på totalentrepenad vilket gör processen både trygg och bekväm, särskilt om du flyttar från en annan ort och följer bygget på håll. Vi bygger i hela Skaraborg och trestadsområdet med omnejd.

Du behöver inte ha en byggklar villatomt för att börja planera, vi skissar gärna på drömhuset tillsammans med dig. Fyll i vårt kontaktformulär eller chatta med oss så utgår vi från hur dina tankar går just nu. Så länge får du inspiration till allt från hus i gammal stil till modern enkelhet på våra inspirationssidor.

Vill du också bygga ditt drömhus i Lidköping?
Kontakta oss redan idag eller provbygg i vårt ritverktyg