Bygga hus i Vänersborg

Har du tankar på ett eget trähus?

Vackra Vänersborg ligger vid Vänern, inte bara Sveriges största sjö utan Europas tredje största. Närheten till vatten präglar staden och för dig som älskar bad och båtliv finns mycket att upptäcka. Vänersborg kallas lilla Paris och här finns nöjesliv och kultur att njuta av samtidigt som livet här är avslappnat och lugnt, som det ofta är i en mindre stad. Hög livskvalitet, stark ekonomi och hög sysselsättningsnivå – anledningarna att bygga eget här är många.

Från föreningsliv och naturupplevelser till kulturutbud och den centralt belägna småbåtshamnen finns det något för alla i Vänersborg.
Flera stora arbetsgivare ger gott om arbetstillfällen i och omkring Vänersborg som är huvudstad för Västra Götalandsregionen.

Från kommunen pendlar du inom Trestadsregionen och tar dig enkelt även längre bort, till exempel till Oslo och Göteborg. Området vid Vänerns södra spets är populärt och växer med bostadsområden som Höga och Elgärde i norr, Mariedal i söder och Hedetorpet, Väne-Ryr och Öxnered i väster.

På Vänersborgs kommuns egen hemsida får du översikt över lediga villatomter. Vill du bygga eget hus i kommunen så ställ dig i tomtkö redan nu så att du är redo när rätt tomt blir tillgänglig.

Råd för dig som funderar på att bygga hus i trä

Prefabricerat eller skräddarsytt och platsbyggt med klassiskt hantverk? Att bygga eget är ett spännande projekt som många drömmer om och det finns många husleverantörer och ännu fler husmodeller att välja bland. Här kommer ett par tips på vägen:

  • Vare sig du drömmer stort eller smått är det du som ska älska ditt nya hus. Utgå från dina förutsättningar och ingen annans, vad har du för behov och vad längtar du efter?
  • Location, location, location! Det enda du inte kan ändra är utsikten så välj din tomt noga.
  • Lösvirke är det bästa valet för ett hus som både ska ge en trygg grund med lång livslängd och kunna anpassa sig efter sin ägare.
  • Välj totalentrepenad och nyckelfärdigt om du inte har stor erfarenhet och stort intresse för projektledning.

Eftersom våra lösvirkeshus byggs direkt på din tomt, en bräda i taget, kan vi vara lyhörda för den stora resa som ett husbygge är och göra ändringar i ritningen på plats. På Lyckebohus har vi lång erfarenhet som hustillverkare och kan vår bransch utan och innan. Vi bygger platsbyggda småhus i lösvirke, nyckelfärdigt och på totalentrepenad vilket gör processen både trygg och bekväm, särskilt om du flyttar från en annan ort och följer bygget på håll. Vi bygger i hela Skaraborg och trestadsområdet med omnejd.

Du behöver inte ha en byggklar villatomt för att börja planera, vi skissar gärna på drömhuset tillsammans med dig. Fyll i vårt kontaktformulär eller chatta med oss så utgår vi från hur dina tankar går just nu. Så länge får du inspiration till allt från hus i gammal stil till modern enkelhet på våra inspirationssidor.

Vill du också bygga ditt drömhus i Vänersborg?
Kontakta oss redan idag eller provbygg i vårt ritverktyg