Bygga hus i Uddevalla

Funderar du på att bygga eget i Uddevalla?

Hjärtat i Bohuslän erbjuder ett perfekt läge för dig som drömmer om att bygga ditt eget hem. Här får du en kombination av livlig stadsnära miljö och närhet till havet, samtidigt som du har kommunikationer till Göteborg och Trestadsområdet.

Hjärtat i Bohuslän erbjuder ett perfekt läge för dig som drömmer om att bygga ditt eget hem. Här får du en kombination av livlig stadsnära miljö och närhet till havet, samtidigt som du har kommunikationer till Göteborg.
Uddevalla växer och kommunen lägger stort fokus på att utveckla skolor och barnomsorg. Nya bostadsområden planeras och en flytt av hamnverksamheten ger plats för nya industrier och en ännu mer attraktiv stadskärna. Bäveån flyter genom staden och med visionen att göra Uddevalla till ett handelscentrum för sjöfart- och järnvägstransporter, ser framtiden ljus ut.

I Uddevalla kan du strosa längs Strandpromenaden som slingrar sig genom staden och längs kusten. Bada från bryggorna längs promenaden eller ge dig ut på längre utflykter längs kommunens 127 mil långa kust, fylld med bokskog, badplatser och storslagna vyer.
Missa inte Bokenäset och Ljungskile, en plats så vacker att den lockade godsägaren Robert MacFie från Skottland att grunda badorten Lyckorna här. Han införde också curlingen till området, en sport du än idag kan utöva i Uddevalla.

Närbild på rosenbuske med vita rosor

Att bo i Uddevalla är att njuta av livet både i vardagen och på semestern. Kanske finner du att ditt hem är så tilltalande att du helst stannar hemma året runt. Men finns det verkligen ett bättre problem att ha?

Att bygga sitt eget hus är ett stort projekt, men att kunna göra det i en stad som Uddevalla, med dess historia, framtid och närhet till natur, gör det till en givande upplevelse. Kanske blir ditt hus nästa tillskott till denna vackra och växande stad?

Råd för dig som funderar på att bygga hus i trä

Vi har lång erfarenhet av att rita och bygga lösningar på vitt skilda behov och skräddarsyr varje hus efter dess nya ägare. Prefabricerat eller skräddarsytt och platsbyggt med klassiskt hantverk? Att bygga eget är ett spännande projekt som många drömmer om och det finns många husleverantörer och ännu fler husmodeller att välja bland.

  • Vare sig du drömmer stort eller smått är det du som ska älska ditt nya hus. Utgå från dina förutsättningar och ingen annans, vad har du för behov och vad längtar du efter?
  • Location, location, location! Det enda du inte kan ändra är utsikten så välj din tomt noga.
  • Lösvirke är det bästa valet för ett hus som både ska ge en trygg grund med lång livslängd och kunna anpassa sig efter sin ägare.
  • Välj totalentrepenad och nyckelfärdigt om du inte har stor erfarenhet och stort intresse för projektledning.

Eftersom våra lösvirkeshus byggs direkt på din tomt, en bräda i taget, kan vi vara lyhörda för den stora resa som ett husbygge är och göra ändringar i ritningen på plats. På Lyckebohus har vi lång erfarenhet som hustillverkare och kan vår bransch utan och innan. Vi bygger platsbyggda småhus i lösvirke, nyckelfärdigt och på totalentrepenad vilket gör processen både trygg och bekväm, särskilt om du flyttar från en annan ort och följer bygget på håll. Vi bygger i hela Skaraborg och trestadsområdet med omnejd.

Du behöver inte ha en byggklar villatomt för att börja planera, vi skissar gärna på drömhuset tillsammans med dig. Fyll i vårt kontaktformulär eller chatta med oss så utgår vi från hur dina tankar går just nu. Så länge får du inspiration till allt från hus i gammal stil till modern enkelhet på våra inspirationssidor.

Vill du också bygga ditt drömhus i Uddevalla?
Kontakta oss redan idag eller provbygg i vårt ritverktyg