Bygga hus i Trollhättan

Tankar på att bygga trähus i Trollhättan?

Trollhättan är känt för att vara ett centrum för innovation och här satsas det på hållbara lösningar för både staden och dess invånare. Till 2030 räknar man med att orten vuxit med 10 000 personer och 5 000 hem för dem att bo i. Av alla tusentals nya bostäder blir kanske ditt ett? Med gott om arbetsplatser och bra pendlingsmöjligheter är Trollhättan ett bra val både nu och i framtiden.

I Trollhättan är stadens historia är tätt knuten till dess framtid. Stadsprivilegier fick man 1916 men staden har funnits mycket längre än så.

Placerad mellan Västerhavet och Vänern har Trollhättan varit en historiskt viktig plats och många industrier kan tacka slussområdet för sin existens. Här spelar de mäktiga Trollhättefallen en stor roll och är dessutom en fantastisk plats att ta en paus från bygglovsansökan, husmodeller och tomtkö.

På tal om stora roller tänker många på filminspelning när de tänker på Trollhättan. Det kan hända att en eller annan världskändis går förbi din nya trädgårdstomt, så håll byggplatsen prydlig.

Uteplats i en solig trädgård

Råd för dig som funderar på att bygga hus i trä

Trollhättan är uppfinningsrikedomens stad och ett visst mått av påhittighet behövs även för att bygga hus. Men du måste inte stå för idéerna själv, det gör vi så gärna. Vi har lång erfarenhet av att rita och bygga lösningar på vitt skilda behov och skräddarsyr varje hus efter dess nya ägare. Prefabricerat eller skräddarsytt och platsbyggt med klassiskt hantverk? Att bygga eget är ett spännande projekt som många drömmer om och det finns många husleverantörer och ännu fler husmodeller att välja bland.

  • Vare sig du drömmer stort eller smått är det du som ska älska ditt nya hus. Utgå från dina förutsättningar och ingen annans, vad har du för behov och vad längtar du efter?
  • Location, location, location! Det enda du inte kan ändra är utsikten så välj din tomt noga.
  • Lösvirke är det bästa valet för ett hus som både ska ge en trygg grund med lång livslängd och kunna anpassa sig efter sin ägare.
  • Välj totalentrepenad och nyckelfärdigt om du inte har stor erfarenhet och stort intresse för projektledning.

Eftersom våra lösvirkeshus byggs direkt på din tomt, en bräda i taget, kan vi vara lyhörda för den stora resa som ett husbygge är och göra ändringar i ritningen på plats. På Lyckebohus har vi lång erfarenhet som hustillverkare och kan vår bransch utan och innan. Vi bygger platsbyggda småhus i lösvirke, nyckelfärdigt och på totalentrepenad vilket gör processen både trygg och bekväm, särskilt om du flyttar från en annan ort och följer bygget på håll. Vi bygger i hela Skaraborg och trestadsområdet med omnejd.

Du behöver inte ha en byggklar villatomt för att börja planera, vi skissar gärna på drömhuset tillsammans med dig. Fyll i vårt kontaktformulär eller chatta med oss så utgår vi från hur dina tankar går just nu. Så länge får du inspiration till allt från hus i gammal stil till modern enkelhet på våra inspirationssidor.

Vill du också bygga ditt drömhus i Trollhättan?
Kontakta oss redan idag eller provbygg i vårt ritverktyg