Bygga hus i Stenungsund

Startskottet för ditt byggprojekt

Stenungsund är ett utmärkt val för dig som drömmer om att bygga nytt vid kusten. Med vår långa erfarenhet av att bygga villor, fritidshus och hela kvarter har vi ett par tips.

Med kommunens historia som inspirationskälla är det lätt att se hur denna vackra kuststad fortsätter att blomstra. På 1700-talet var Stenungsund ett litet samhälle där invånarna huvudsakligen ägnade sig åt jordbruk. Precis som den lantliga charmen och havets närhet lockade människor för hundratals år sedan, så fortsätter Stenungsund att vara en magnet för dem som söker ett liv i harmoni med naturen och med utmärkta möjligheter för arbete och fritid.

Idag bor cirka 27 500 personer i Stenungsunds kommun, och det är ingen överraskning att så många väljer att kalla denna plats för sitt hem. Ett blomstrande kultur- och föreningsliv väntar, med Kulturhuset Fregatten och Stenungsund Arena i spetsen för ett brett utbud av spännande evenemang. När du är sugen på shopping eller en bit mat har du Stenungstorg Centrum precis vid stadens gästhamn. För naturälskare är Stenungsund en skattkista av möjligheter, med allt från båtliv och fiske till parker och vandringsleder. Och missa inte att ta en tur till närliggande Orust och Tjörn.

Badbrygga med stege och handduk

Råd för dig som funderar på att bygga hus i trä

Prefabricerat eller skräddarsytt och platsbyggt med klassiskt hantverk? Att bygga eget är ett spännande projekt som många drömmer om och det finns många husleverantörer och ännu fler husmodeller att välja bland. Här kommer ett par tips på vägen:

• Vare sig du drömmer stort eller smått är det du som ska älska ditt nya hus. Utgå från dina förutsättningar och ingen annans, vad har du för behov och vad längtar du efter?
• Location, location, location! Det enda du inte kan ändra är utsikten så välj din tomt noga.
• Lösvirke är det bästa valet för ett hus som både ska ge en trygg grund med lång livslängd och kunna anpassa sig efter sin ägare.
• Välj totalentrepenad och nyckelfärdigt om du inte har stor erfarenhet och stort intresse för projektledning.

Eftersom våra lösvirkeshus byggs direkt på din tomt, en bräda i taget, kan vi vara lyhörda för den stora resa som ett husbygge är och göra ändringar i ritningen på plats. På Lyckebohus har vi lång erfarenhet som hustillverkare och kan vår bransch utan och innan. Vi bygger platsbyggda småhus i lösvirke, nyckelfärdigt och på totalentrepenad vilket gör processen både trygg och bekväm, särskilt om du flyttar från en annan ort och följer bygget på håll. Vi bygger i hela Skaraborg och trestadsområdet med omnejd.

Du behöver inte ha en byggklar villatomt för att börja planera, vi skissar gärna på drömhuset tillsammans med dig. Fyll i vårt kontaktformulär eller chatta med oss så utgår vi från hur dina tankar går just nu. Så länge får du inspiration till allt från hus i gammal stil till modern enkelhet på våra inspirationssidor.

Vill du också bygga ditt drömhus i Stenungsund?
Kontakta oss redan idag eller provbygg i vårt ritverktyg