Bygga hus i Skövde

Funderar du på att bygga eget i Skövde?

Bra tänkt, Skövde kommun planerar för tomtsläpp i flera stadsdelar och möjligheterna är stora för dig som vill bygga nytt hus. Skövde är en stad med stor tillväxt och man ser ljust på framtiden. Pendlingsavståndet gör också att du enkelt kan bo i Skövde och arbeta i någon grannstad, till exempel Mariestad som kommer stå för gott om arbetstillfällen framöver.

Med bara en timmes tågresa till Göteborg och två timmar till Stockholm är Skövde en knutpunkt men också en kommun du gärna stannar i länge. Högskola, näringsliv och ett rikt kultur- och föreningsliv ger ett stort utbud av utbildning, arbete och nöjen samtidigt som naturen omkring stan är lummig och vacker.

Inte konstigt att Skövdeborna är ett glatt gäng, man satsar på framtidsyrken både på högskolan och i näringslivet och medelinkomsten är högre än genomsnittet i landet. Dessutom finns både upplevelsebad och slalombacke mitt i stan, vem blir inte glad av det?

Är ett nyckelfärdigt småhus en del av din egen framtidssatsning så hjälper vi gärna till att bena upp dina förutsättningar och förutse kommande behov. Vad drömmer du om först och främst? Ett lagom litet enplanshus utan trösklar eller kanske ett ladhus i vinkel med två våningsplan där hela släkten får plats? Planera också efter din egen vardag, tänker du vara mycket i skidbacken på Billingen är till exempel en rejäl groventré ingen dum idé.

Person som lägger äpplen i en korg

Lösvirke betyder att vi bygger dit hus på plats planka för planka. Det gör att vi faktiskt kan göra ändringar även efter byggstart vid behov. Så att groventrén kan få en dörr direkt till tvättstugan om du kommer på att det vore smidigt.

Råd för dig som funderar på att bygga hus i trä

Prefabricerat eller skräddarsytt och platsbyggt med klassiskt hantverk? Att bygga eget är ett spännande projekt som många drömmer om och det finns många husleverantörer och ännu fler husmodeller att välja bland. Här kommer ett par tips på vägen:

  • Vare sig du drömmer stort eller smått är det du som ska älska ditt nya hus. Utgå från dina förutsättningar och ingen annans, vad har du för behov och vad längtar du efter?
  • Location, location, location! Det enda du inte kan ändra är utsikten så välj din tomt noga.
  • Lösvirke är det bästa valet för ett hus som både ska ge en trygg grund med lång livslängd och kunna anpassa sig efter sin ägare.
  • Välj totalentrepenad och nyckelfärdigt om du inte har stor erfarenhet och stort intresse för projektledning.

Eftersom våra lösvirkeshus byggs direkt på din tomt, en bräda i taget, kan vi vara lyhörda för den stora resa som ett husbygge är och göra ändringar i ritningen på plats. På Lyckebohus har vi lång erfarenhet som hustillverkare och kan vår bransch utan och innan. Vi bygger platsbyggda småhus i lösvirke, nyckelfärdigt och på totalentrepenad vilket gör processen både trygg och bekväm, särskilt om du flyttar från en annan ort och följer bygget på håll. Vi bygger i hela Skaraborg och trestadsområdet med omnejd.

Du behöver inte ha en byggklar villatomt för att börja planera, vi skissar gärna på drömhuset tillsammans med dig. Fyll i vårt kontaktformulär eller chatta med oss så utgår vi från hur dina tankar går just nu. Så länge får du inspiration till allt från hus i gammal stil till modern enkelhet på våra inspirationssidor.

Vill du också bygga ditt drömhus i Skövde?
Kontakta oss redan idag eller provbygg i vårt ritverktyg