Bygga hus i Skara

Tänker du på att bygga trähus i Skara?

I hjärtat av Västra Götaland ligger Skara, vackert omgivet av kullar, skogar och sjöar. Skara är kommunen för dig som vill ha natursköna omgivningar men också ett rikt kulturutbud och goda kommunikationer till såväl Lidköping och Skövde som Stockholm och Göteborg. I Skaratrakten är det lika enkelt att bo i stan som på landet och du väljer vad som är ett lagom lantligt läge för dig.

Skara är en medelstor kommun vilket gör att du här kan kombinera ett lite lugnare tempo och lägre levnadsomkostnader med en väl utbyggd infrastruktur. Med flera större arbetsgivare i kommunen är klimatet gott för både arbetstillfällen och näringsliv. Även föreningslivet är starkt, både för dig som idrottar och för den kulturintresserade.

Här finns också mycket att hämta för dig som gillar utomhusaktiviteter av vitt skilda slag, från vattenlek på Skara sommarland till fiske och vandring. Den omgivande naturen bjuder på allt från parker och stadsnära friluftsområden till ett stort antal naturreservat och historiska miljöer som klosterområdet i Varnhem.

Hur nära naturen vill du bo? Skara kommun har en egen tomtkö för Skara och närliggande orter som Ardala, Axvall, Eggby, Ljungstorp och Varnhem. På kommunens hemsida kan du ställa dig i tomtkö och läsa mer om processen, bland annat finns här en bra översikt på de kostnader som tillkommer vid köp av en kommunal tomt.

Blommor i närbild

Råd för dig som funderar på att bygga hus i trä

Och så var det själva huset. Ett våningsplan eller fyra, kanske ladhus i vinkel eller ett enkelt fritidshus? Prefabricerat eller skräddarsytt och platsbyggt med klassiskt hantverk? Att bygga eget är ett spännande projekt som många drömmer om och det finns många husleverantörer och ännu fler husmodeller och material att välja bland.

 

  • Vare sig du drömmer stort eller smått är det du som ska älska ditt nya hus. Utgå från dina förutsättningar och ingen annans, vad har du för behov och vad längtar du efter?
  • Location, location, location! Det enda du inte kan ändra är utsikten så välj din tomt noga.
  • Lösvirke är det bästa valet för ett hus som både ska ge en trygg grund med lång livslängd och kunna anpassa sig efter sin ägare.
  • Välj totalentrepenad och nyckelfärdigt om du inte har stor erfarenhet och stort intresse för projektledning.

 

Eftersom våra lösvirkeshus byggs direkt på din tomt, en bräda i taget, kan vi vara lyhörda för den stora resa som ett husbygge är och göra ändringar i ritningen på plats. På Lyckebohus har vi lång erfarenhet som hustillverkare och kan vår bransch utan och innan. Vi bygger platsbyggda småhus i lösvirke, nyckelfärdigt och på totalentrepenad vilket gör processen både trygg och bekväm, särskilt om du flyttar från en annan ort och följer bygget på håll. Vi bygger i hela Trestadsområdet och Skaraborg med omnejd.

Du behöver inte ha en byggklar villatomt för att börja planera, vi skissar gärna på drömhuset tillsammans med dig. Fyll i vårt kontaktformulär eller chatta med oss så utgår vi från hur dina tankar går just nu. Så länge får du inspiration till allt från hus i gammal stil till modern enkelhet på våra inspirationssidor.

Vill du också bygga ditt drömhus i Skara?
Kontakta oss redan idag eller provbygg i vårt ritverktyg