Bygga hus i Mariestad

Snickare hos Lyckebo

Rätt tid att bygga i Mariestad

 

I Mariestad förvaltar man kommunens anrika historia samtidigt som man satsar på framtiden. Grundskolan i kommunen är utsedd till en av landets bästa och i staden samsas yrkesutbildningar med kurser från Göteborgs och Karlstads universitet. Entreprenörer och stora företag är på ingång och med nya arbetstillfällen i åtanke växer nya stadsdelar fram.

 

Mariestads kommun har som vision att husera 40 000 människor år 2040. Att planera för framtiden är ett stort och spännande projekt vare sig det gäller en hel kommun eller bara den egna familjen. Det gäller att utgå från de förutsättningar som finns och samtidigt tänka långsiktigt och nyskapande, förutse kommande behov.

Hur ser din egen framtidsvision ut? Kanske har du spanat på kommande lediga tomter i Mariestads kommun. Eller har du till och med en byggklar villatomt och skissar på ditt drömhus? Har du sjötomt vill du kanske bygga ett ladhus i vinkel med uteplats mot vattnet. Bygger du fritidshus kanske du behöver en rejäl groventré till SUP-brädor och leriga skor. Varför inte en bastu i din enplansvilla? Eller så vill du helt enkelt bygga ett hus i gammal stil som smälter in i de historiska omgivningarna och som passar just din familj perfekt.

Oavsett vad du drömmer om så tycker vi att ett nyckelfärdigt lösvirkeshus är det bästa valet eftersom det kombinerar klassiskt hantverk med en smidig process.

Sjö med brygga i Mariestad

Råd för dig som funderar på att bygga hus i trä

Prefabricerat eller skräddarsytt och platsbyggt med klassiskt hantverk? Att bygga eget är ett spännande projekt som många drömmer om och det finns många husleverantörer och ännu fler husmodeller att välja bland. Här kommer ett par tips på vägen:

  • Vare sig du drömmer stort eller smått är det du som ska älska ditt nya hus. Utgå från dina förutsättningar och ingen annans, vad har du för behov och vad längtar du efter?
  • Location, location, location! Det enda du inte kan ändra är utsikten så välj din tomt noga.
  • Lösvirke är det bästa valet för ett hus som både ska ge en trygg grund med lång livslängd och kunna anpassa sig efter sin ägare.
  • Välj totalentrepenad och nyckelfärdigt om du inte har stor erfarenhet och stort intresse för projektledning.

Eftersom våra lösvirkeshus byggs direkt på din tomt, en bräda i taget, kan vi vara lyhörda för den stora resa som ett husbygge är och göra ändringar i ritningen på plats. På Lyckebohus har vi lång erfarenhet som hustillverkare och kan vår bransch utan och innan. Vi bygger platsbyggda småhus i lösvirke, nyckelfärdigt och på totalentrepenad vilket gör processen både trygg och bekväm, särskilt om du flyttar från en annan ort och följer bygget på håll. Vi bygger i hela Skaraborg och trestadsområdet med omnejd.

Du behöver inte ha en byggklar villatomt för att börja planera, vi skissar gärna på drömhuset tillsammans med dig. Fyll i vårt kontaktformulär eller chatta med oss så utgår vi från hur dina tankar går just nu. Så länge får du inspiration till allt från hus i gammal stil till modern enkelhet på våra inspirationssidor.

Vill du också bygga ditt drömhus i Mariestad?
Kontakta oss redan idag eller provbygg i vårt ritverktyg