Enplanshus i Lidköping

“Det är ju drömhuset man flyttar in i“

Strax utanför Lidköping ligger ett vackert 1,5planshus som ser ut att vara sprunget ur en annan tid. Sedan ett par månader bor här förstagångsbyggarna Jimmy och Filippa med sina tvååriga tvillingar. Det lyser om Filippa när hon pratar om sitt hus och sin familj. “Vi kände direkt att det här är vårt hus, att det är så rätt”.
D

römmen var en tidlös villa med ett klassiskt utseende som passar in i landskapet, samtidigt som den skulle uppfylla nutida krav på funktion och bekvämlighet. Det är precis vad de skapat, ett vackert hem där profilerade dörrfoder och höga socklar samsas med moderna material som tål att slita på. De vackra tapeterna gör hemmet personligt tillsammans med släktklenoder och secondhand-fynd som Jimmy har renoverat.

Familjen som bor i ett nybyggt 1,5 Plan

Jimmy och Filippa är förankrade i området, de arbetar båda i butik i Lidköping och är uppvuxna i närheten. Tillsammans gick de på en hel del husvisningar. Ingenting passade riktigt och kostnaden för att köpa och renovera kändes hög jämfört med det personligt utformade hem de kunde få om de byggde nytt.

När de valde husleverantör var den lokala anknytningen viktig liksom att kunna utforma sitt hus efter egna önskemål. “Det är lite roligare att bygga på plats och lättare att göra som man vill, det ger ett mer personligt hus”, som Jimmy uttrycker det. Filippa håller med; “Det är ju verkligen vårt, det är en ganska häftig känsla”.

Med hjälp av egna idéer och bilder från internet skapade de en moodboard. Lyckebohus omsatte idéerna i konkreta förslag och kunde snart presentera ritningar på drömhuset. En lösning Filippa och Jimmy blev väldigt nöjda med är skjutdörrarna mellan hallen och vardagsrummet. Vanliga pardörrar hade blockerat den kommande kakelugnen men skjutdörrarna försvinner helt in i väggen.

“Det är lite roligare att bygga på plats och lättare att göra som man vill, det ger ett mer personligt hus”

Filippa och Jimmy är familjekära och att ha generösa sällskapsytor med plats för stora middagar där släkt och vänner kan samlas har varit viktigt ända sedan idéstadiet. Det syns i köket som med sina långa arbetsbänkar och öppna ytor bjuder in till att laga mat tillsammans och att umgås över rumsgränserna. “I köket arbetar man varje dag och vi är väldigt glada att vi har lagt lite extra kärlek på det” säger Filippa. Fördelarna med lösvirke har paret också märkt av. De hittade ett kök som de förälskade sig i men som visade sig vara lite större än den avsatta ytan i huset. Eftersom huset byggdes på plats kunde man flytta väggen mellan köket och hallen och ett efterlängtat hörnskafferi fick rum.

Byggtiden var 26 veckor, precis enligt plan. Slutbesiktningen bokades tidigt i processen och datumet kunde hållas. Trots att de är ganska nyligen inflyttade har paret hunnit med att reflektera över byggprocessen. “Jag skulle rekommendera andra som bygger för första gången att bygga med Lyckebohus” säger Filippa, “Man har ju verkligen fått den hjälp man behöver och vill ha”. Tvillingarna då? De kommer ha glädjen att växa upp nära familj och vänner på en plats där de redan är rotade. Just nu är de glada att ha en trädgård att springa i och golv som tål att leka med bilar på.

Matrum med funktion och bekvämlighet
Kök med öppna ytor bjuder

Vill du också bygga ditt drömhus?
Kontakta oss redan idag eller provbygg i vårt ritverktyg