Enplansvilla utanför Stenungsund

Ett hem för en familj i förändring

Mikael och Angelica är återförsäljare av BMW motorcyklar och driver Motorrad Center i Hisingskärra. De lever ett mycket aktivt liv och med två barn på väg ur boet vill de ha ett hus som både passar deras livsstil och deras familj.

M

ånga gånger har Micke och Angelica åkt förbi kustbandet utanför Stenungsund med båten och tänkt att här skulle man bo. En midsommarafton för ett par år sedan fick de nys om en tomt som skulle säljas och efter ett hastigt avsked från midsommarfirandet var de med i budgivningen. Säljaren valde att sälja till den familj vars byggplaner hon tyckte bäst passade tomten – Micke, Angelica och deras två söner, 22 och 16 år gamla.

Bygger med Lyckebo
Följ familjens resa att bygga med Lyckebohus

Planen är en modern enplansvilla om 200 kvadratmeter med ett socialt hjärta i form av öppna sällskapsytor med stora fönsterpartier mot havet. Barnen är så stora att Micke och Angelica planerar för nästa fas i livet. Förutom ett garage med plats för flertalet motorcyklar – och kanske någon bil – blir det på sikt en komplett etta innanför garaget så att ungarna kan lämna boet lite i taget.

Barnen får också varsitt rum i villan, samlade nära husets entré. Föräldrarna själva får en egen privat avdelning med kombinerat sov- och arbetsrum, en-suite och rejäl klädkammare. En aktiv fritid kräver sin utrustning och även sönernas rum får varsin klädkammare att förvara pjäxor och prylar i.
Nu är bygget i gång och vi följer Mikael och Angelicas upplevelse av att bygga hus för första gången. Kommer Micke få sitt Sedumtak eller får Angelica med honom på en mer underhållsfri lösning? Följ bygget och familjens resa, här på hemsidan och på vårt Instagram-konto.

Vill du också bygga ditt drömhus?
Kontakta oss redan idag eller provbygg i vårt ritverktyg